Marşul pro-valorile familiei tradiţionale. „Să mergem pe religia ortodoxă dreaptă”

De dimineață, enoriașii s-au adunat în fața mănăstirii Ciuflea, de unde au pornit în marș spre scuarul Catedralei Mitropolitane.Sute de enoriași din întreaga țară, împreună cu mai mulți preoți și episcopi au participat, astăzi, la un marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale.
Credincioșii au interpretat cântece religioase și s-au rugat. Enoriașii au ținut în mâini icoane și pancarte pe care erau scrise lozinci în susținerea familiei.
Unii din ei spun:
„Să nu fie diferiţi homosexuali care nu corespund cu religia ortodoxă. Să mergem pe religia ortodoxă dreaptă.”
„Noi nu suntem contra celorlalte persoane, dar fiecare să știe locul lui. Să nu se implice în ceea ce avem noi deja ca tradiție, ca bază.”
„Familia trebuie să fie constituită din bărbat-femie, dar nu din femeie-femeie sau bărbat-bărbat. Moldova e o țară creștin-ortodoxă și aici nu e loc pentru toate prostiile de genul asta.”
În opinia preoților, homosexualitatea este un păcat: „Nici într-un caz nu se poate să trăiască bărbat cu bărbat și femeie cu femeie, pentru că este încălcare de canoane și se Sfânta Evanghelie.”

Marșul a trezit curiozitatea trecătorilor:
„Sunt plăcut emoționată , demult ar fi trebuit, fiindcă suntem o țară creștină.”
„Parcă nu ar trebui să fie. Poate e spre bine, nu știu.”
La eveniment a participat și Mitropolitul Moldovei, Vladimir, care a ținut un discurs în fața mulții în care și-a exprimat nemulțumirea față de Legea egalității de șanse.
„Uitați-vă ce se întâmplă în acele țări în care deja de mulți ani este primită această lege despre minoritățile sexuale, mai ales pe lângă oceane, pe lângă mări, unde în fiecare an Dumnezeu le distruge locuințele, cei care au încălcat legea dumnezeiască, aceia sunt pedepsiți de Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Vladimir.
De cealaltă parte, reprezentanții minorităților sexuale au criticat acțiunea.
„În opinia mea, acest marș a fost un marș al urii și eu cred că a fi creștin înseamnă altceva decât a urî. A fi creștin însemană a iubi și a lăsa omul să se clarifice cu păcatele sale singur, fără a-l judeca”, spune Angela Frolov, coordonator de proiect „Gender-Doc M”.
Legea privind egalitatea de șanse a fost adoptată acum patru ani și garantează drepturi egale pentru toţi oamenii din Moldova.

publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *